Kepada sesiapa yang nak bagi idea ke , post baru ke , atau pada saja pandangan kritikan leh email kt >>
pizzagood91@gmail.com

Tuesday, August 31, 2010

Walcott, Gibbs ke Skuad England, Wilshere ke balai polis??




yeay! dapat main England! hebat gile kite ni kan Kieran?


Pemain yang sedang memuncak prestasinya ketika ini, Theo Walcott dan pemain muda Arsenal Kieran Gibbs telah disenaraikan oleh Fabio Capello dalam skuad kebangsaan England untuk perlawanan kelayakan Euro 2012 menentang Bulgaria dan Switzerland september ini.Capello yang terpukau dengan kehebatan yang dipamerkan Walcott ketika ini pastinya nak menggunakan Walcott untuk mengoyakkan jaring gol Bulgaria dan Switzerland pulak September ini. Dipercayai juga pembekal-pembekal rasmi jaring gol sedang berkira-kira ketika ini untuk menggunakan bahan alternatif lain seperti dawai dan tali kapal untuk digunakan sebagai jaring bagi mengelakkan ia putus khusus untuk perlawanan yang disertai Walcott sahaja.


Penyertaan Kieran Gibbs dalam skuad senior England bukan saja membanggakan penyokong-penyokong Gunners, malah Kieran Hot.Fm turut terharu dengan pemilihan Gibbs yang baru sahaja berumur20 tahun dan bakal menginjak usia 21 tahun 26 september ini. Gibbs baru saja melakukan debut nya untuk England awal ogos lepas.


muka babyface aku ni ada macam muka kaki gaduh ke? tak patot, tak patot

Itu cerita kejayaan dua pemain muda Arsenal, tapi pemain muda Arsenal yang satu ini lain pula ceritanya. Jack Wilshere telah ditahan polis hanya beberapa jam selepas beliau membantu Arsenal menewaskan Blackburn. Tapi jangan risau, Wilshere bukan ditahan kerana beliau bermain mercun atau terlibat dalam kes ragut, tapi Wilshere ditahan kerana beliau merupakan saksi penting dalam satu kes pergaduhan.

Difahamkan Wilshere cuba menjadi orang tengah untuk meleraikan satu pergaduhan yang berlaku dan pihak polis mengatakan bahawa Wilshere tidak akan dikenakan apa-apa tindakan kerana beliau memberi kerjasama penuh pada pihak polis.

Haish Wilshere... Wilshere.. bagus budak ni,die cuba nak damaikan orang tapi die pulak yang kene tahan. Nasib ko la Wilshere. Lain kali jangan bercampur dengan budak-budak jahat tu lagi.

Ok la itu je untuk kali ni, tapi sebelum terlupa nak bagitau, Wenger kata "kalau boleh" die still nak tambah sorang lagi player baru sebelum pintu perpindahan ditutup selasa ni. Dengar-dengar nya macam mamat yang pakai jersey no 1 kat man city tu je.. hoho kita tunggu dan lihat :)

Sunday, August 29, 2010

Update Kecederaan Van Persie


Striker utama Arsenal, Robin van Persie yang cedera pada pertemuan dengan Blackburn semalam dijangka perlu berehat selama 10 hari atau dua minggu. Menurut Wenger, kaki Persie cuma terkehel sedikit akibat terjahan pemain blackburn semalam. Bagaimana pun ini hanya merupakan jangkaan awal sahaja. Kita akan dapat tahu betapa serius sebenarnya kecederaan Persie nanti apabila keputusan pemeriksaan lanjut diketahui tak lama lagi.

Harap-harap Persie tak injurd teruk sangat. Kalau betul dua minggu sahaja itu sudah cukup baik kerana perlawanan seterusnya adalah pada 11 september iaitu dua minggu lagi. Jadi team kita tak akan terasa sangat kehilangan Persie. Jangan jadi macam musim lepas sudah la. Walaupun kita dah ada Chamakh, Persie tetap diperlukan lebih-lebih lagi kalau Arsene Wenger nak rotate pemain. Bukan nak menafikan kewujudan Bendtner tapi bayangkan kalau semua pemain Arsenal fit lebih-lebih lagi yang berpengaruh macam Persie dan Fabregas, Arsenal pasti akan dapat pergi lebih jauh.

Saya percaya tak akan ada orang yang dapat menafikan bahawa salah satu punca Arsenal gagal memenangi trofi adalah masalah kecederaan. Saban musim Arsenal sering menjadi pasukan yang mempunyai masalah kecederaan yang paling teruk. Harap musim kali ni nasib Arsenal akan lebih baik.

Sempena bulan Ramadan ni jugak harap-harap pasukan yang selalu mengambil jalan mudah dengan bermain secara fizikal untuk mencapai kemenangan ketika bertemu Arsenal bermuhasabah diri. Mentang-mentang pemain-pemain Arsenal kecil-kecil semuanya diorang suka hati je nak lanyak macam main gusti. Perkara ni jelas dapat dilihat ketika Arsenal menentang pasukan-pasukan seperti Blackburn, Stoke city, termasuk Man U sekali pun. Sebab tu Wenger kritik pemain-pemain Man U macam si Scholes dengan Fletcher tu. Tackle tah pape, yang angin nya Reff selalu aje menyebelahi Man U ni. Tah berapa la Man U bayar kat Reff tu.

Sampai sini jela setakat ni. Apa-apa perkembangan akan diupdate kemudian.

Once a Gunners always a Gunners!

Draw Carling Cup 2010/2011

Draw for the third round of the Carling Cup:

Brentford v Everton
Portsmouth v Leicester City
Stoke City v Fulham
Chelsea v Newcastle United
Aston Villa v Blackburn Rovers
Tottenham Hotspur v Arsenal
Millwall v Ipswich Town
Wolverhampton Wanderers v Notts County
Burnley v Bolton Wanderers
Birmingham City v MK Dons
Liverpool v Northampton Town
Scunthorpe United v Manchester United
West Bromwich Albion v Manchester City
Sunderland v West Ham United
Peterborough United v Swansea City
Wigan Athletic v Preston North End

Ties will be played in the week commencing 20 September.

Arshavin & Walcott Beri Kemenangan Di Ewood Park!


Arsenal akhirnya berjaya lalui perlawanan di Ewood Park dengan nota kemenangan. Gol dari Walcott dan Arshavin memberi Arsenal kemenangan penting buat Arsenal. Tetapi kecederaan Robin van Persi sedikit merisaukan kem Arsenal. Fabregas pula dilihat masih belum bersedia untuk bermain. Berikut adalah barisan pemain yang diturunkan Arsenal :


Arsenal's Team XI

Almunia
Sagna---Koscielny---Vermaelen---Clichy
Cesc---Song--Diaby
Walcott---RvPersi---Arshavin

Subs: Fabianski, Gibbs, Eboue, Rosicky, Wilshere, Vela, Chamakh.

Seperti yang aku jangkakan dalam Preview, Arsenal telah membuat sedikit perubahan dari pasukan yang telah mengalahkan Blackpool minggu lepas. Robin van Persi dan Fabregas kembali mendapat tempat setelah dilihat cukup cergas untuk bermain. Koscielny pula kembali dari pengantungan satu perlawanan dan Song kembali ke posisi kegemaran beliau.

Chamakh direhatkan bersama Wilshere yang semakin mengukuhkan kedudukan dalam pasukan Arsenal. Tetapi memandangkan Arsenal perlu bermain menentang pasukan yang agak keras, jadi eloklah permain berpengalaman yang bermain. Di awal permainan Arsenal dilihat tidak mengahadapi masalah mengawal perlawanan. Dengan percubaan dari Diaby hampir saja menjaringkan gol awal.

Ketika permainan rancak berlangsung bersama hujan yang turun, Arsenal mendapat kelebihan awal apabila Walcott berjaya menjaringkan gol untuk memberi kelebihan kepada Arsenal pada minit ke-20. Gol berpunca dari gerakkan yang bermula dari RvPersi yang berjaya menolak bola mencari Walcott yang berjaya melepasi perangkap offside sebelum membuat larian terus ke kawasan penalti Blackburn dan terus melepaskan rembatan menewaskan Robinson.

Gol tersebut merupakan gol ke-4 Walcott untuk musim ini, Arsenal terus menguasai permainan untuk terus memberi tekanan kepada Blackburn. Tetapi kegembiraan Arsenal tidak berpanjangan apabila Blackburn membalas balik dengan jaringan Mame Biram Diouf (pemain yang dipinjamkan dari Manchester Utd) pada minit ke-27. Gol berpunca dari kerapuhan benteng Arsenal yang gagal mengekang El Hadji Diouf sebelum pemain tersebut membuka ruang kepada M.B.Diouf untuk menjaringkan gol.

Separuh masa kedua bermula dengan agak baik, dengan Arsenal perlu mencari gol selepas kedudukan 1-1 di separuh masa pertama tadi. Permainan Blackburn juga tidak kurangnya dengan asakan yang agak berbahaya terutama sekali dengan gerakkan set-piece tetapi barisan pertahanan kental menahan asakan Blackburn.

Enam (6) minit permainan berlangsung Arsenal kembali mendahului apabila Arshavin berjaya menjaringkan gol. Gol berpunca dari gerakan yang bermula dari sebelah kanan Arsenal, Sagna yang berjaya membuat hantaran mencari Fabregas di dalam kotak penalti sebelum Fabregas yang tidak dikawal berjaya melepaskan rembatan tetapi di halang pertahanan Blackburn. Bola terbias kepada Arshavin sebelum beliau melepaskan rembatan deras menewaskan Robinson buat kali kedua. Arsenal berjaya mendahului 2-1 pada minit ke-51.

Kemudian Arsenal membuat beberapa pertukaran dengan Rosicky dan Wilshere dibawa masuk mengantikan Fabregas dan Arshavin. Kemasukan mereka memberi tenaga tambahan kepada Arsenal untuk menahan asakan Blackburn diminit-minit akhir. Wilshere juga mendapat peluang untuk meletakkan nama beliau selaku penjaring tetapi gagal selepas terjatuh semasa melakukan rembatan ketika beliau mempunyai ruang untuk menjadikan kedudukan 3-1.

Tamat perlawanan, Arsenal akhirnya berjaya menewaskan Blackburn yang terbukti gagal menyekat prestasi baik Arsenal diawal kempen Liga. Tetapi kecederaan Robin van Persi memberi sedikit kerisauan di kem Arsenal, beliau yang kembali beraksi dilihat dibawa keluar pada minit ke-35 sebelum diganti oleh Marouane Chamakh. RvPersi dilihat mengalami kecederaan buku lali tetapi kita masih menanti laporan penuh dari ahli perubatan Arsenal. Hope RvPersi kembali beraksi untuk perlawanan berikut.

Aksi Fabregas juga tidak begitu baik apabila banyak bola yang dihantar kepada beliau gagal di sambut dengan baik dengan hantaran yang kadang-kadang kurang tepat ketika Arsenal dilihat mampu menambah jaringan dengan gerakkan counter attack. Tapi aku paham yang Fabregas masih tercari-cari rentak beliau, bukan kerana tidak memberi sepenuhnya komitmen. Aku juga tertarik dengan gaya rambut baru Alex Song, gaya rambut tersebut seakan Abel Xavier.

So dengan kemenangan pada malam ini, Arsenal terus mengekalkan rekod bersih diawal permainan apabila masih belum kalah dalam sebarang perlawanan. So teruskan aksi cemerlang Gunners, kami sentiasa bersama anda. Arsenal akan menyambung berjuangan dua (2) minggu lagi untuk memberi ruang kepada jadual kelayakan dan perlawanan persahabatan antarabangsa. So perlawanan seterusnya pada 11 September menentang Bolton Wanderes di Emirates. So cukup dulu setakat ini, Adios!!!

Saturday, August 28, 2010

Preview Match 3: Blackburn Rovers v Arsenal at Ewood Park


Hari ini Arsenal akan berkunjung ke Blackburn dengan misi untuk meneruskan kemenangan bagi memberi harapan untuk mencabar kejuaraan untuk musim ini. Arsenal dilihat tidak menghadapi masalah untuk kunjungan ke Ewood Park kali ini. Dengan kebanyakkan pemain utama sudah kembali cergas Arsenal dijangkakan akan menurunkan pasukan yang kuat bagi menghadapi asakan Blackburn yang akan menggunakan taktikal 'rugby' menentang Arsenal. So nie barisan kemungkinan Arsenal:


Barisan Kemungkinan

Almunia
Sagna---Koscielny---Vermaelen---Clichy
Fabregas---Song---Diaby
Walcott---RvPersi---Arshavin

Aku menjangkakan Wenger akan membuat sedikit perubahan dalam skuad yang menewaskan Blackpool tempoh hari. Ini bagi memberi ruang kepada pemain lain untuk menunjukkan kemampuan. Aku menjangkakan Wilshere dan Chamakh akan diletakkan dibangku simpanan dan Fabregas dan RvPersi akan memulakan aksi. Dan semestinya Koscielny akan kembali mendapat tempat disisi Vermaelen selepas selesai pengantungan satu (1) perlawanan.

Arsenal yang baru sahaja mengesahkan penambahan pemain pertahanan dengan sempurnanya perpindahan Sebastien Squillaci tidak akan tergesa-gesa menggunakan khidmat beliau memandangkan Koscielny telah pun kembali memperkuatkan barisan pertahanan Arsenal. Jadi Arsenal dilihat kembali memperkukuhkan pertahanan. Vermaelen dijangka tidak menghadapi masalah untuk beraksi, Sagna dan Clichy pula akan terus memperkukuhkan kedudukan di dalam skuad yang akan berkunjung ke Ewood Park.

Aku mengharapkan barisan pertahanan kali ini dapat menahan asakan Blackburn yang dijangkakan akan bermain taktikal keras sepertimana yang terjadi musim lepas apabila Arsenal tewas di Ewood Park dengan 2-1 selepas Blackburn bermain dengan agak keras.

Arsenal juga mendapat berita gembira dengan kembalinya kapten pasukan iaitu Cesc Fabregas yang kembali cergas sepenuhnya dan aku melihat yang Cesc susah bersedia untuk beraksi bagi menentang Blackburn. Kehadiran Cesc amat penting bagi Arsenal bagi meneruskan momentum kemenangan. Beliau dilihat akan bergandiangan dengan Song, yang kembali beraksi ketika kemenangan keatas Blackpool tempoh hari walaupun sebagai pertahanan tengah tetapi aksi beliau dilihat sangat baik.

Jadi tugas DM Arsenal akan kembali ke tangan Song. Diaby pula dijangkakan akan terus meneraju bahagian tengah selepas cemerlang untuk 2 perlawanan yang lepas dengan aksi yang menarik perhatian aku dengan skill beliau yang akan mengelirukan pemain lawan walaupun kadang2 beliau agak membuang masa. So bahagian tengah akan sentiasa dikuasai oleh Arsenal.

Barisan serangan pula aku melihat Robin van Persi akan diberi ruang untuk beraksi dan kembali menjadi pemain utama Arsenal untuk musim ini mengantikan Marouane Chamakh. RvPersi yang telah cergas sepenuhnya sepatutnya memberi kelebihan kepada Arsenal semasa kunjungan ke Blackburn kali ini. Untuk rekod, beliau merupakan penjaring tunggal Arsenal ketika kekalahan Arsenal kepada Blackburn di Ewood Park musim lepas.

Chamakh dilihat akan direhatkan dan akan memberi beliau ruang untuk mengurangkan tekanan kepada beliau. Bagi aku ,aku suka permainan Chamakh kerana beliau memiliki passion dalam permainan dan begitu yakin semasa beraksi. Walcott pula dilihat akan terus mengukuhkan kedudukan dibahagian kanan Arsenal dan Arshavin pula dilihat tidak menghadapi masalah dibahagian kiri Arsenal.

Melihat barisan yang akan diturunkan Arsenal pada perlawanan yang akan berlangsung pada jam 7.45 malam ini, Arsenal dilihat akan menghadapi sedikit tentangan dari Blackburn. Rekod Sam Allardyce menentang Arsenal selalunya memberi masalah kepada Arsenal. Aku mengharapkan kali ini Arsenal dapat mengalahkan Blackburn, dan aku menjangkakan Arsenal akan menang 3-1. Untuk fan ArsenalMalaysia sila predict keputusan malam ini, kita lihat mampukah Arsenal meneruskan aksi cemerlang minggu lepas. So jangan lupa perlawanan akan disiarkan di Astro ESPN jam 7.45 malam. So penuhi Venue anda sambil berbuka puasa menonton aksi pasukan kegemaran anda nie. Go Arsenal Go!!!!!!!

Friday, August 27, 2010

Sebastien Squillaci diperkenal secara rasmi sebagai pemain Arsenal




Sebastien Squillaci akhirnya secara sah telah diperkenalkan oleh laman web rasmi Arsenal sebagai rekrut ketiga arsenal pada musim perpindahan kali ini.
Sedikit mengenai Squillaci:

-berumur 30 tahun
-bermain di posisi pertahanan tengah
-menggunakan jersi no 18 Arsenal yang pernah dimiliki oleh Silvestre
-sebahagian daripada pemain skuad piala dunia perancis di afrika selatan 2010
-mempunyai 21 cap bersama negaranya perancis-bekas pemain sevilla dan lyon
-berketinggian 1.85m
-memenangi 2 kejuaraan liga perancis 2007 dan 2008 bersama Lyon sebelum berhijrah ke Sevilla



Squillaci berkata dalam laman web Arsenal:
"This is an exciting move for me. Arsène Wenger is a highly respected coach who I am very much looking forward to working with and of course, I know some of the Arsenal players through the national team. Arsenal is recognised as a side that not only plays beautiful football but one that challenges for trophies at the highest level and I am very excited to be joining such a fantastic club."
(ini perpindahan yang menarik bagi saya. AW adalah seorang jurulatih yang saya sangat hormati dan saya sentiasa mengimpikan untuk bekerjasama dengannya. saya juga mengenali beberapa pemain Arsenal yang bermain untuk perancis. Arsenal bukan sahaja pasukan yang dikenali kerana bermain dengan corak permainan cantik malah Arsenal juga merupakan pasukan yang bersaing untuk trofi. Saya sangat teruja untuk meyertai pasukan yang sangat fantastik ini)

Dengan kehadiran Squillaci, diharap Arsenal akan bertambah mantap terutama di bahagian pertahanan. Pengalaman dan kekentalan squillaci pastinya amat ditagih bagi memperkuatkan skuad Arsenal.

Champion League Draw 2010/2011

Group A
Inter Milan
SV Werder Bremen
Tottenham Hotspurs FC
FC Twente

Group B

Olympique Lyon
SL Benfica
FC Schalke 04
Hapoel Tel Aviv FC

Group C
Manchester United
Valencia CF
Rangers FC
Bursaspor

Group D
FC Barcelona
Panathinaikos FC
FC Kobenhanv
FC Rubin Kazan

Group E
FC Bayern Munich
AS Roma
FC Basel
CFR 1907 Cluj

Group F

Chelsea FC
Olympique Marseille
FC Spartak Moskva
MSK Zilina

Group G
AC Milan
Real Madrid
AFC Ajax
AJ Auxerre

Group H
Arsenal FC
FC Shaktar Donetsk
SC Braga
FK Partizan

Sebastien Squillaci Sah Milik Arsenal






Arsenal hari ini mengumumkan telah berjaya membawa masuk seorang lagi pemain pertahanan tengah. Pemain tersebut ialah Sebastien Squillaci dari Sevilla. Wenger juga telah mengesahkan pada sidang akhbar sebentar tadi walaupun masih belum diumumkan lagi oleh Arsenal.com tetapi sumber dari Soccernet.com telah mengesahkan perpindahan tersebut.

Perpindahan yang dijangkakan sejak seminggu yang lalu telah menjadi kenyataan apabila Arsenal dan Sevilla berjaya mencapai kata sepakat dan Sevilla juga memberi petunjuk awal apabila mereka tidak membawa Squillaci ketika Play-off UEFA Champion League baru-baru ini menentang FC Braga bagi mengelak Squillaci dari tidak dapat bermain dengan Arsenal dalam kejohanan tersebut.

Squillaci merupakan pemain pertahanan tengah yang sangat berpengalaman di Eropah. Pengalaman beliau bersama skuad kebangsaan juga sangat baik. Berumur 30 tahun, beliau sememangnya akan menambah kekuatan dibahagian pertahanan Arsenal untuk musim ini dan aku berharap sumbangan beliau tidak hanya kepada bertahan tetapi dalam gerakkan set-pieace.

Jadi, dengan berita terbaru ini aku berharap Gooners di Malaysia dapat memberi pandangan tentang pemain baru Arsenal ini. Aku berharap kerjaya beliau bersama Arsenal akan lebih baik dan dapat memberi piala kepada Arsenal untuk musim ini. So cukup dulu setakat ini, Adios!!!

Wednesday, August 11, 2010

Kau Penyeri Hidup ku

kau hadir....
dlam hidup ku nie.....
sesungguhnya aku rsa bertuah....walaupon byk cemuhan yg dtg melanda.....
biarkanlah....
asalkan aku bahgia bersama kau....
i love u ........forever n ever......

Search Anything