Kepada sesiapa yang nak bagi idea ke , post baru ke , atau pada saja pandangan kritikan leh email kt >>
pizzagood91@gmail.com

Monday, November 29, 2010

Teruskan perjuangan Arsenal...Kemenangan keatas Aston Villa


Selepas 2 kekalahan berturut-turut,akhirnya Arsenal bangkit dari kekalahan tersebut untuk menang keatas Aston Villa....4-2...
Chamakh membuktikan kebolehan nya sebagai Striker yg perlu digerun...
Gol pertama hasil daripada solo cantik Andrei Arshavin dan melepaskan rembatan kencang menewaskan Friedel(Keeper Aston Villa)..
Beberapa saat sebelum tamat separuh masa pertama,Nasri menambah derita Villa dengan Volley cun yg berjaya menipu Friedel buat kali kedua....



Sepakan Kencang Arshavin....


Volley cantek Nasri...

Separuh masa kedua ,Villa banyak mengatur serangan...
Jaringan terhasil dari sepakan mendada Clark lalu menewaskn Fabianki yg xdapat melihat bola tersebut kerana dia di-block oleh J.Carew yg sedang pura-pura sakit...
Selepas itu,Arsenal tidak berputus membalas serangan dan meraih gol ketiga menerusi Chamakh yg di-assist oleh Rosicky...kedudukan berubah menjadi 3-1
Villa juga tidak berputus asa ,pada minit 77 ,Villa berjaya merapatkan jurang jaringan..Gol terhasil apabila keadaan kelam-kabut didepan pintu gol Arsenal dan Clark mudah menolak masuk gol tersebut...
Ketika Villa mencari untuk gol penyamaan,Jack Wilshere berjaya menjaringkan gol ke-4 Arsenal dan jugak gol pertama nya dalam EPL....
Kedudukan 4-2 berakhir sehingga wisel menamat....


Bola celah ketiak ang tu Friedel...hahaha



Angpa dok tgk pa...Aku tanduk nie mesti gol la.....
hahahahaha...

Go Gunners Go!!!!!

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Kepada yg mengenali taw yg penah kunjung blog aku...
ak nk ucapkan selamat ari raya aidil adha....
Ari raya nie ak xronda jauh2 pon....ak pegi umh membe2 terdekat...
Byk juadah terhidang...xlarat aku nk makan...
ada ketupat,pulut,laksa,mee udang dan mcm2 lagi la....
ak kenyang gila....nsb bek aku xsarapan.....leh la penuh kn prut ak nie...hahaha
k la,pape hal,semoga bersenang hati di hari raya ini....
PEACE NO WAR...

Tuesday, November 16, 2010

Chelsea kecundang di Stamford Bridge


Syabas Sunderland kerana berjaya mengalahkan Chelsea di tempat mereka.....
YAAAAAA!!!!!
Steve Bruce tersenyum lebar la......hahahahaha...
Perlawanan berkesudahan dengan>>
Chelsea 0 - 3 Sunderland
Gol dihasilkan oleh Nedum Onuoha ,Asamoah Gyan ,Danny Welbeck....(tiga-tiga Negro)..hahahaahahha....

Ini gambar pergerakan gol pertama Sunderland(Nedum Onuoha)...

Lagi Gambar







Zeden : Bola 2 ak pas kat ko....jdi ko kene belanja aku...
Onuoha : Mana??Aku solo la td....ishhh ko nie alasan sja....

Go ke-2(Gyan)



Terima Kasih Kwan....hehehe

Gol ke-3(Welbeck)

Welbeck : terima lah gol cemey dri aku...
Cech : Ashley Cole!!!!!!!ko menyusahkan aku....!!!


Ampunkan aku.......!!!


Drogba : Naseb Bek org xrmai.......

Gunners Menang di Goodison Park




Firstly,aku nak ucapkan tahniah kepada pasukan arsenal kerana berjaya menumpaskan musuh tradisi,Everton....
Kemenangan ini amat bermakna kerana arsenal berjaya memintas Setan Merah(jangan marah) untuk menduduki tangga ke-2 liga...Dengan perbezaan satu mata sahaja...
The gunners kini mampu memberi saingan kepada Chelsea kerana Chelsea telah kalah ditempat sendiri,Stamford Bridge dengan jaringan 3 berbalas 0.....

Ahhhh.....dah2,sekarang ak nak cerita tentang the gunners...
Pada separuh masa yang pertama ,Arsenal telah memberi byk tentangan kepada Everton...
Sory,aku xleh nk ulas pasal separuh masa pertama sebab aku terlewat tengok jadual...
hahahahaha....

Yg aku taw,Arsenal telah membuka jaringan hasil tendangan kencang Bacary Sagna....
Aku xsangka dy boleh menjaringkan gol...aku rasa dy xsengaja 2..hahaha...
Gol berpunya hasil tendangan Samir Nasri yg ditampan Tim Howard lalu dirampas oleh mamat Russia,Arshavin....Arshavin telah melorongkan bola itu kepada Sagna,,lalu Sagna dengan senang hati menendang masuk......Syabas Sagna!!!...

Gambar...


Korang boleh tengok dia tendang mcm mna......Deras gila 2.....WOW

Lagi Gambar...


Sagna : Tudia!!!! burung besaq!!!!
Squillaci : Mana????Ang kencing aku pa???

Masuk separuh masa ke-2 pula,xsampai masa lima minit lepas rehat pon ,Arsenal berjaya menambah koleksi gol di Goodison Park.....Jaringan dihasilkan daripada Kapten Pasukan Arsenal,Fabregas.....
Gerakan gol bermula dari Denilson dan di-passing kepada Chamakh....
Chamakh dengan pening,kalot,gelabah mem-passing bola kepada Fabregas...lalu di-volley kan dy kearah pintu gol.....Tim Howard terbolos lagi,hahahaha....


Phil Jagielka : Ahhh.......hutang 5 inggit lagi....
Fabregas : Yaaaa!!!!! jgn lupe byar......

Lepas gol ke-2 tue,arsenal telah diserang bertubi-tubi oleh tuan rumah...tuan rumah terdesak untuk menjaringkan gol...tetapi byk diselamatkan oleh Keeper terbaik Dunia gunners,Fabianski......beliau begitu cemerlang ,,
Akan tetapi Everton berjaya jugak rapatkan jaringan hasil sepakan Tim Cahill ketika keadaan kalang kabut di kotak penalti arsenal.....
Perlawanan berkesudahan 1-2...kemenangan berpihak kepada arsenal.....

Man of the Match >>>

Lukas Fabianski.....
Go Gunners Go

Friday, November 12, 2010

Wolves 0-2 Arsenal



Menang!!!!!!
Perlawanan antara kedua2 pasukan nie mmg sengit gila.....
Serangan demi serangan...
Pertahanan kedua2 pasukan memang mantap...
Kedua2 goalkeeper ditahap terbek la....
Tahniah kepada Chamakh kerana menjaringkan kedua2 gol di minit pertama dan minit 90+4....first and last....

Syabas kepada semua player arsenal....
go gunners go....


gol pertama chamakh(minit pertama),assist : A.Song


gol kedua chamakh(minit ke-90+4),assist : Fabregas


Antara MAN OF THE MATCH Arsenal : Lukas Fabianski....
Clean sheet.....Many save from him.....
Briliant save,...best goalkeeper...

Wednesday, November 10, 2010

Kekalahan Demi Kekalahan

Sebenarnya ak geram nk tulis blog ....
sebab arsenal jdi truk semacam....xkonsisten,,,
yg ak dok dengar konsisten 2 ,si red setan tue....gol cemey ckup suka,menang nasib xabis si m.u tue...
beci ak dengar...
Minggu lalu,Arsenal tunduk kepada Shakhtar Donetsk...1-2 di stadium lawan...
Arsenal telebih dahulu menjaringkan gol pembukaan oleh Theo Walcott pada minit ke-10..
Namun jaringan itu xdpt bertahan lma...di sma kn oleh pertahanan Shakhtar..
Arsenal xhenti2 serang ....tetapi terpaksa akur dengan jaringan si Bedebah,Eduardo da Silva...pada minit ke-73....
tension sungguh ak.....







Hightlight Arsenal vs Newcastle...

Arsenal kalah kali kedua berturut2....kali ini dgn newcastle ....
Gol berpunca hasil daripada kesilapan menjaga gol arsenal,Fabianski...
dengan mudah Andy Caroll menanduk masuk...
Gol itu bertahan sehingga tamat perlwanan...
Arsenal 0-1 Newcastle di Emirates Stadium....

Thursday, October 28, 2010

Carling Cup : Newcastle 0-4 Arsenal



Assalamualaikum....
Firstly, tanniah kepada arsenal ...kerana berjaya mengalahkan newcastle di Stadium ST.James Park...
Ak memang da jangka akan menang besar pagi td....
Key player yg ak target,mmg tepat>xlain x bukan "Theo Walcott"..hehehe
So, wenger mmg total out nk win this game...coz player yg diletak sume player Epl,xmcm slalu ...kalo carling cup je mesti letak pemain2 muda...
mybe wenger ada strategi coz sejak 2005 ,arsenal xpnah menang pape cup taw kejuaraan...
Wenger mmg nk menang thun nie wlaupon stu cup...hehehhe


gol pertama arsenal>own gol "krul" keeper newcastle,tp bkn slah dy..hahaha dy xtaw pon,bdak no 16 tue yg tanduk kena kepala dy...hahaha lwk2


hat nie gol no 2.....THEO WALCOTT...hehehe...dy terlepas perangkap offside,dimna bendtner dtg kearah bola(wt2 mcm nk amik) tetiba walcott my sambar....pa lagi...GOL!!!


my ak plak nk boh gol....
hahaha.....


yeahhhhh!!....kita dua da boh gollll....
pa lagi mlm nie roti sardin la bedtner oi....
hahaha...leh2...



oi keeper toksah dok baring2 g...nuuu bola da msok....
degil btol ang nie...hahahahaha....

RAHSIA terbaru>>penaik semangat rakan2 sepasukan

kalo ada perasan,bila Eboue nie main ja,bila arsenal skor ...mesti dy ada..
angkat kwn nie la,angkat kwn nu la...hahaha....mamat nie wt gaya mcm2 dengan penjaring arsenal hehehe.....mmg bagos la dy nie


Ini lah keeper arsenal yg cemerlang lagi gemilang..hehehe
dy berjaya menyelamatkan cubaan berbahaya dri pemain2 newcastle..
pujian harus diberikan kepada beliau...adios

Go Gunners Go

Tuesday, October 26, 2010

Sky Blue 0 - 3 Gunners



Mlm semalam memang bes game nie.....
Arsenal mmg 'control' game gila2....
cian kt Boyata.....bdk muda city nuuu,,kena kluar minit ke-5....
aduh......2 la dok suka main kasaq ngn chamakh...
hehehehe.....


wei nk selit ak elok2 la....


sapa kena kad merah nie.....
aduh....!!!!! hehehehehe...


ak boh gol dlu.....TQ arshavin si pendek...kih9


Nie Cara Boh Gol dgn betol


ak nk boh gol gak nasri.....


Hart ang dok tahan pa....
masok gol nieeee...!!!!!


ak dah kta Hart,masok gol nie....
ang xnk cya...kih9


cantek bedtner,malam nie blnja ak satay.....
Pa plak ak kena blnja.....
k2....ak blnja ang,ang blnja ak....
npa plak??
sbb kita dua boh gol..
cantek!!!

Kekalahan Kenari Kepada Kijang


Firstly ak ucapkan tahniah kepada kelantan kerana berjaya mengalahkan kedah..
walaupon pahit untuk ditelan tp ak terpaksa terima hakikat yang kedah kalah....
aduhhhhhhh...
kecewa sungguh,,,,,
Jaringan Norshahrul Idlan Talhah telah menyentap semangat sang kenari...
Jaringannya sgt menarik....
Sepakan penjuru yg diambil nya telah menipu penjaga gol kedah ,helmi heliza...
sepakan nya swing trus kedalam pintu gol kedah,,,,
aduhhhh,,,,
Kelantan 1 - 0 Kedah

Saturday, October 23, 2010

Arsenal 5-1 Shakhtar Donetsk



Wow!!!
Juara ukraine klah kepada Pemuda2 the gunners....
bkn skit....byk plak 2....
anda rasa spa man of the match??
hehehe...
Samir Nasri ditabalkan man of the match.....good nasri!!
Kemunculan fabregas di bahagian tengah memang dpt memberi impak....
hahaha...

FABIANSKI
EBOUE-----SQUILLACI-----DJOUROU-----CLICHY
SONG-----WILSHERE
ROSICKY-----FABREGAS-----NASRI
CHAMAKH

Song menjaringkan gol pertama buat arsenal dengan tolakan skill nya.....permainan song semakin meningkat bgos la....
nasri menambah derita shakhtar dengan gol kedua hasil hantaran song...Wow,kombinasi yg baek...
Kapten arsenal ,fabregas menjaring gol penalti apabila djourou dijatuh dalam kotak penalti...
akhirnya j.wilshere menjaring golnya dalam liga juara2 nie...wlaupon dy xdapt beraksi di epl nnt....
hero arsenal chamakh menunjukkan taji nya apabila menjadikan kedudukan 5-0,beliau terlepas dripada perangkap ofside.....ianya hasil hantaran nasri lagi...wow...

Last skali,eduardo merealisasikn perjanjian nya apabila tidak menraikan jaringan....
syabas eduardo......

GO gunners GO

Sunday, October 17, 2010

Wining For Arsenal!!!!!!!.....Draw For Stupid Man.U

Arsenal 2-1 Birmingham City...
Nasri , Chamakh is Scorer...
hahahaha....
ak ada video gol chamakh,,,sempoi gila...
Song , Chamakh wt Skil??Biar Betik??
hahahahahaha....

Keseronokkan Yang Best...



AYUH KEDAH...!!
KELANTAN AKAN MENJADI MANGSA KITA....
PULUN KEDAH PULUN

Kenari Terbang Tinggi....Penyu Lemas Abis Oksigen...

KEDAH 3-0 TERENGGANU

Alhamdulillah...
xsia2 ak g stadium ngn adik aku...
kcian dy smpay tertdow atas mto....
Nie first time adik aku g stadium...
Puas ati la...menang 3-0...
kira byk da 2...
Kita Bertemu Kelantan di Separuh Akhir.....
hahahaha...



Squad Hijau kuning...



Squad Terengganu...






Penyokong Setia Kedah




Masih Semangat Penyokong2 Terengganu....



Penjaring Gol Pertama kedah....Baddrol Bakhtiar



Rai...Sabre Abu xsangka dy boh gol....
ak igt xgol....hahahaha...
Tahniah...Sabre



Gembira Khyril...dapat gak dia menjaringkan gol...
hasil dri Free Kick Sempoi dy...hahahaha..



Tanda Terima Kasih kepada Penyokong setia HijauKuning...

TAHNIAH KEDAH....
PULUN KEDAH PULUN...

Search Anything