Kepada sesiapa yang nak bagi idea ke , post baru ke , atau pada saja pandangan kritikan leh email kt >>
pizzagood91@gmail.com

Tuesday, November 16, 2010

Gunners Menang di Goodison Park




Firstly,aku nak ucapkan tahniah kepada pasukan arsenal kerana berjaya menumpaskan musuh tradisi,Everton....
Kemenangan ini amat bermakna kerana arsenal berjaya memintas Setan Merah(jangan marah) untuk menduduki tangga ke-2 liga...Dengan perbezaan satu mata sahaja...
The gunners kini mampu memberi saingan kepada Chelsea kerana Chelsea telah kalah ditempat sendiri,Stamford Bridge dengan jaringan 3 berbalas 0.....

Ahhhh.....dah2,sekarang ak nak cerita tentang the gunners...
Pada separuh masa yang pertama ,Arsenal telah memberi byk tentangan kepada Everton...
Sory,aku xleh nk ulas pasal separuh masa pertama sebab aku terlewat tengok jadual...
hahahahaha....

Yg aku taw,Arsenal telah membuka jaringan hasil tendangan kencang Bacary Sagna....
Aku xsangka dy boleh menjaringkan gol...aku rasa dy xsengaja 2..hahaha...
Gol berpunya hasil tendangan Samir Nasri yg ditampan Tim Howard lalu dirampas oleh mamat Russia,Arshavin....Arshavin telah melorongkan bola itu kepada Sagna,,lalu Sagna dengan senang hati menendang masuk......Syabas Sagna!!!...

Gambar...


Korang boleh tengok dia tendang mcm mna......Deras gila 2.....WOW

Lagi Gambar...


Sagna : Tudia!!!! burung besaq!!!!
Squillaci : Mana????Ang kencing aku pa???

Masuk separuh masa ke-2 pula,xsampai masa lima minit lepas rehat pon ,Arsenal berjaya menambah koleksi gol di Goodison Park.....Jaringan dihasilkan daripada Kapten Pasukan Arsenal,Fabregas.....
Gerakan gol bermula dari Denilson dan di-passing kepada Chamakh....
Chamakh dengan pening,kalot,gelabah mem-passing bola kepada Fabregas...lalu di-volley kan dy kearah pintu gol.....Tim Howard terbolos lagi,hahahaha....


Phil Jagielka : Ahhh.......hutang 5 inggit lagi....
Fabregas : Yaaaa!!!!! jgn lupe byar......

Lepas gol ke-2 tue,arsenal telah diserang bertubi-tubi oleh tuan rumah...tuan rumah terdesak untuk menjaringkan gol...tetapi byk diselamatkan oleh Keeper terbaik Dunia gunners,Fabianski......beliau begitu cemerlang ,,
Akan tetapi Everton berjaya jugak rapatkan jaringan hasil sepakan Tim Cahill ketika keadaan kalang kabut di kotak penalti arsenal.....
Perlawanan berkesudahan 1-2...kemenangan berpihak kepada arsenal.....

Man of the Match >>>

Lukas Fabianski.....
Go Gunners Go

No comments:

Post a Comment

Search Anything