Kepada sesiapa yang nak bagi idea ke , post baru ke , atau pada saja pandangan kritikan leh email kt >>
pizzagood91@gmail.com

Sunday, September 19, 2010

Preview Match 5: Sunderland v Arsenal at Stadium of Light


Malam nie Arsenal bakal diuji oleh pasukan pengacau iaitu Sunderland. Musim lepas kita kalah pada Sunderland di tempat lawan. Kali nie aku harap Arsenal akan balas dendam balik atas kekalahan yang merencatkan sket kempen Arsenal musim lepas. So, nie la barisan yang aku jangka akan diturunkan malam nie:


ArsenalMalaysia's Predicted XI

Almunia
Sagna---Squillaci---Koscielny---Clichy
--Song--
Wilshere---Fabregas
Rosicky---Chamakh---Arshavin

Aksi Arsenal untuk permulaan musim nie sangat memberangsangkan dengan rata-rata pemain menunjukkan persembahan yang memberangsangkan.Tapi aku cukup risau bila diorang dah mula selesa dengan aksi semasa. Jadi untuk perlawanan malam nie, Arsenal kena buktikan kepada penyokong yang Arsenal betul2 dahagakan kejuaraan.

Wenger dijangka tidak menghadapi masalah ketika pemilihan pemain, sebab walaupun masih dibelengu dengan masalah kecederaan pemain Wenger masih lagi ada skuad yang mantap. Kecederaan Robin Van Persi, Vermaelen, Bendtner, Walcott dan Ramsey tidak sedikit pun merencatkan percaturan Wenger untuk permulaan musim ini. Kemenangan 6-0 keatas Braga telah memberi amaran kepada pencabar kejuaraan musim ini yang Arsenal betul2 telah bersedia.

Malam nie aku menjangkakan yang bintang baru Arsenal iaitu Squillaci a.k.a Squirt akan terus mengukuhkan tempat beliau sepanjang ketiadaan Vermaelen di barisan pertahanan tengah Arsenal. Gandingan beliau semestinya Koscielny yang telah menunjukan persembahan cemerlang bersama beliau. Jadi tugas mereka kali ini untuk mengekalkan jaring Arsenal dari dibolosi. Sagna dan Clichy dijangka akan terus dikekalkan aksi mereka.

Bintang muda Arsenal, Jack Wilshere dijangka akan terus meneraju barisan tengah Arsenal. Aksi Jack ketika membantu Arsenal menewaskan Braga cukup outstanding. Bermain one-two dengan Chamakh merupakan aksi terbaik beliau pada malam tersebut selain umpanan kemas kepada Fabregas sebelum Vela menyumbat gol ke-6 Arsenal. Jadi tidak mustahil beliau akan terus beraksi memandangkan Diaby yang masih cedera. Harap gandingan beliau bersama Fabregas akan terus mengerunkan benteng Sunderland.

Our Captain yang dah kembali ketahap terbaik permainan beliau masih tidak yakin dengan pasukan melainkan semua pemain Arsenal menunjukkan kosentrasi dan konsisten untuk setiap permainan. Arsenal boleh menjadi lebih baik dalam setiap permainan sekiranya pemain yang Arsene Wenger turunkan dapat memberi persembahan yang terbaik. Tetapi kita kena bersiap sedia juga untuk menerima sebarang malapetaka sekiranya Arsenal tewas pada mana2 pasukan dan terus berdiri dibelakang Wenger untuk kempen kali ini.

Bagi aku dari segi serangan Arsenal tidak menghadapi masalah besar, cuma dibahagian pertahanan diharap akan memberi persembahan yang boleh la dipuji walaupun tewas. Aku yakin pemain tengah Arsenal akan sentiasa turun memberi pertolongan sekiranya Arsenal diserang. So, untuk perlawanan malam ini Arsenal perlu menewaskan Sunderland dan terus mengejar Chelsea untuk kejuaraan kali ini.



Go Arsenal Go!!!!

Friday, September 17, 2010

Champion League: Arsenal FC vs SC Braga

Prediction player and result:

ALMUNIA
SAGNA-----SQUILLACI-----KOSCIELNY-----GIBBS
SONG-----DENILSON
EBOUE-----FABREGAS------ARSHAVIN
CHAMAKH

Arsenal

6

ARSENAL

Braga

0

BRAGA

  • Fabregas 9 (pen), 53,
  • Arshavin 30,
  • Chamakh 34,
  • Vela 69, 84

Preview: Arsenal VS Bolton Wanderers

Sory kepada sume....ak xsempat nk wat coretan tentang perlawanan arsenal dgn bolton....
ak pon sempat tgk perlawanan tue minit ke-70....memang stail la arsenal main....
Fabregas byk membantu jentera tengah arsenal.....
Ak memang xsngka koscielny , song ,vela boleh menjaringkan gol.....
Pujian harus diberikan untuk penyerang baru arsenal,chamakh kerana menjaringkan satu gol....

go arsenal go


Thursday, September 9, 2010

SELAMAT HARI RAYA



selamat hari raya ak ucapkan kepada kwn2 ,family ku juga kepada sesiapa yg mengenali ak....

First time ak blog ak raya...hahaha

ak harap dapat memajukan blog ak nie....

emmmm.......ak xreti la nk ckap pjg lebar...

apapon ceria selalu k.....

Denilson: Arsenal must treat Bolton Wanderers like Chelsea or Manchester United if we want to win


EPL: Denilson, Arsenal - Everton (Getty Images)
Arsenal midfielder Denilson is urging his team-mates to treat the weekend's Premier League encounter with Bolton Wanderers as thoguh they were facing a title-challenging team.

The Brazilian could make his first appearance of the season in the game at the Emirates, and believes that win is a distinct possibility for Arsene Wenger's side.

However, he has warned that complacency could see them come unstuck against a team like Bolton with so many high quality performers in its ranks.

"When you play Bolton you can't think that it is an easy game," he told the club's official site.

"You have to think it is a good game, a brilliant game and you have to win, the same as if you play Chelsea or Manchester United. You have to focus for every game.

"We have a good opportunity to win, you always do when you play at home."

Thursday, September 2, 2010

Almunia masih no 1 + Traore ke Juve > Barazite +>Hleb > Miyaichi > Shea



Jendela perpindahan telah tertutup tepat pada 1 pagi waktu Malaysia sebentar tadi. Penjaga gol baru yang diharapkan oleh ramai penyokong Arsenal tidak kunjung tiba. Maka Manuel Almunia akan terus kekal sebagai penjaga gol utama the Gunners untuk musim ini. Sementara itu Armand Traore telah dipinjamkan ke Juventus dan Nacer Barazite ke Vitesse Arnhem sehingga penghujung musim ini.

Traore mencuba nasib di Serie A
Traore dikatakan telah menandatangani kontrak perjanjian bersama Juventus dimana mereka diberi pilihan untuk mengikat beliau secara kekal setelah tamat musim 2010/11. Ini bermakna, Traore masih lagi akan kembali ke Stadium Emirates jikalau persembahan beliau di Serie A tidak begitu meyakinkan seperti yang pernah terjadi kepada Phillipe Senderos yang dipinjamkan ke AC Milan dua tahun lalu.

Berbalik kepada kisah penjaga gol, Almunia kini mampu menarik nafas lega setelah Wenger gagal mendapatkan pengganti beliau. Walaupun masih tidak yakin dengan persembahan yang ditunjukkan, kita tiada pilihan lain melainkan terus memberi sokongan sambil berharap beliau dapat memperbaiki kelemahan yang nampak ketara musim lepas. Jika Eboue boleh lakukan, tidak mustahil Almunia juga boleh lakukan yang sama.

Tak ada guna untuk kita luahkan rasa tidak puas hati, mencerca ataupun meminta agar Arsene Wenger mengundur diri. Beliau sudah cuba sedaya upaya untuk membawa penjaga gol baru tapi malangnya tidak berhasil. Sebab utama pembelian ini gagal adalah kerana Fulham gagal mendapatkan pengganti Schwarzer dan lebih malang lagi apabila penjaga gol pilihan kedua mereka pula tercedera.

Sebenarnya Arsenal hampir berjaya dapatkan Schwarzer apabila Fulham melihatkan Shay Given yang sebelum ini menyatakan hasrat untuk berpindah dari Man City sebagai calon yang sesuai untuk mereka. Peluang mereka juga sangat cerah kerana Given dan Hughes pernah bekerja bersama di Man City. Namun ianya lenyap apabila Given menyatakan hasrat untuk terus kekal di Stadium City of Manchester dan berjuang untuk dapatkan kembali status penjaga gol utama.

Kenapa Given yang sebelum ini beria-ria nak tinggalkan City mengubah fikiran beliau? Ini adalah kerana beliau telah ditawarkan kontak baru oleh City. Walaupun tiada laporan rasmi dikhabarkan, ianya tidak mustahil kerana City sememangnya tidak mahu Given pergi dan dengan sumber keewangan yang tiada batasan, mereka mampu untuk membayar gaji yang mahal walaupun untuk pemain simpanan.

Pasti ramai yang masih salahkan Wenger berkenaan situasi ini. Antara persoalan yang timbul adalah:

Ada pihak mengatakan Fulham sebelum ini meminta £4 juta untuk Schwarzer. Kenapa Wenger tak mahu ikutkan harga yang ditetapkan Fulham?
Mungkin Wenger merasakan harga sebanyak itu tidak berpatutan untuk pemain yang berusia 37 tahun tersebut. Schwarzer dan Almunia tiada banyak bezanya, tapi mungkin kerana Almunia kerap melakukan kesilapan musim lepas, reputasi beliau jatuh merundum. Tambahan pula, Schwarzer telah secara rasmi meminta untuk dipindahkan. Jadi mahu atau tidak, Fulham terpaksa melepaskan pemain tersebut dan cari pengganti. Nasib tidak baik dan perkara yang telah diterangkan diatas terjadi, perpindahan ini tidak dapat menjadi kenyataan.

Kenapa tak Arsenal yang dapatkan Given?
Man City tidak akan lepaskan salah seorang pemain terbaik mereka menyertai pasukan yang dianggap pencabar terdekat. Ini secara tidak lansung memperkuatkan lagi pasukan lawan mereka.

Selepas musim lepas tamat, Wenger ada masa tiga bulan untuk mencari calon penjaga gol baru. Kenapa hanya tertumpu pada Schwarzer?
Dalam setiap perpindahan, persetujuan kelab dan pemain diperlukan. Jika sesebuah kelab lansung tidak mahu menjual pemain mereka atau meminta harga yang tinggi, tiada apa yang boleh dilakukan melainkan pemain tersebut meminta untuk dipindahkan. Walau bagaimana pun ianya masih terpulang kepada kelab itu sendiri. Jika mereka tetap berdegil, tiada apa yang boleh dilakukan pemain tersebut berikutan masih terikat dengan kontrak. Namun mereka terpaksa berhadapan risiko pemain yang tidak gembira. Dalam satu lagi senario, kelab telah bersetuju namun pemain itu sendiri pula tidak mahu berpindah. Aku yakin Wenger sudah cuba cari sasaran lain namun salah satu dari situasi seperti ini yang menjadi halangan.

Namun, jawapan-jawapan yang diberikan diatas adalah salah satu kemungkinan. Apa yang terjadi sebenarnya, cuma Wenger sahaja yang tahu. Siapalah kita nak mempersoalkan Wenger. Beliau berpengalaman berpuluh tahun dalam bidang bolasepak dan pernah membawa kejayaan gemilang buat Arsenal. Kalau nak team yang sentiasa dapat pemain yang diiginkan, baik sokong Man Utd, Chelsea atau Man City. Sebenarnya ia berbalik kepada persoalan kenapa seseorang itu menyokong Arsenal. Ada orang sokong Arsenal sebab pemain, ada yang suka cara permainan, ada yang sokong sebab Arsene Wenger, ada pula yang ikut kawan dan macam-macam lagi.

Sementara itu, Alexander Hleb telah menyertai Birmingham City melalui perjanjian pinjaman dari Barcelona. Malas nak cakap banyak sebab aku pasti korang semua pun tahu apa masalah mamat ni.

Ryo Miyaichi pula telah ditawarkan kontrak untuk menyertai Arsenal walaupun beliau sedang menjalani pemulihan akibat patah kaki ketika beraksi dalam sesi percubaan bersama Ajax. Kecederaan itu dikhabarkan sangat serius sehinggakan Ajax membatalkan hasrat mereka untuk mengikat kontrak pemain muda yang berbakat besar dari Jepun itu. Namun, pakar perubatan Ckukyo High School telah mengesahkan kecederaan tersebut tidaklah seteruk yang disangka sebelum ini. Laporan di Jepun mengkhabarkan Miyaichi akan menandatangani kontrak lima tahun bersama Arsenal setelah umur beliau mencapai 18 tahun bulan Disember ini.

Dalam berita lain, penjaga gol simpanan Arsenal, James Shea telah dipanggil secara mengejut untuk berlatih bersama skuad England setelah Ben Foster dan Scott Carson masih dalam proses pemulihan dari kecederaan. Ini menyebabkan skuad England kurang satu penjaga gol untuk berlatih pada hari semalam. Namun ianya tidak bermakna Shea akan dipanggil untuk membuat penampilan antarabangsa kerana Foster dan Carson dijangka akan pulih sebelum perlawanan pusingan kelayakan menentang Bulgaria hari Jumaat ini.


Samir Nasri Back On Track



Gooners fans finally can feel a little bit relief when the 23-year-old Frenchman, Samir Nasri has finally reported to return for training.

Arsene Wenger also admits that he Nasri has recover quicker than he thought and he believed that he will be fit to fight against Bolton Wanderes next Saturday.

In the meantime, Arsenal stills play without their striker Nicklas Bendtner and the Holland player, Robin Van Persie.

Search Anything